Nepečené mandlové hříbky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. krok: Mandle nastrouhejte nebo rozmixujte najemno (při práci s robotem
vám musí pomoct máma nebo táta).

2. krok: V míse je důkladně propracujte s bílky, cukrem a trestí na hladké,tuhé těsto. Dá to práci, ale výsledek pak opravdu stojí za to.

3. krok: Z těsta oddělte menší část na kloboučky hříbků a obarvěte ji kakaem.

4. krok: Ze světlého těsta vyvalujte válečky – nožičky hříbků. Z tmavého těsta vytvarujte kuličky. Do kuliček vymáčkněte obráceným koncem vařečky důlek na umístění nožičky. Nevytlačujte příliš
silně, aby okraje kloboučku nepopraskaly. Ale pokud se to stane, můžete je zase
poválením v dlaních uhladit.

5. krok: Jeden konec nožičky omočte v bílku a spojte ji s kloboučkem. Hříbky nechte do druhého dne zaschnout na prkénku nebo talířku posypaném
moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Tip: Pokud je mandlové těsto řidší, přidejte do něj víc nastrouhaných mandlí. A když si od vás recept vypůjčí dospělí, mohou místo tresti použít 2 lžíce rumu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...