Nepečené mandlové hříbky
Seznam surovin
- mandle 200 gramů (loupané)
- cukr moučkový 400 gramů (+na posypání)
- bílek 2 kusy (z malých vajec+na slepování)
- rumová tresť (několik kapek)
- kakao (na obarvení kloboučků)
Postup přípravy
1. krok: Mandle nastrouhejte nebo rozmixujte najemno (při práci s robotem
vám musí pomoct máma nebo táta).
2. krok: V míse je důkladně propracujte s bílky, cukrem a trestí na hladké,tuhé těsto. Dá to práci, ale výsledek pak opravdu stojí za to.
3. krok: Z těsta oddělte menší část na kloboučky hříbků a obarvěte ji kakaem.
4. krok: Ze světlého těsta vyvalujte válečky – nožičky hříbků. Z tmavého těsta vytvarujte kuličky. Do kuliček vymáčkněte obráceným koncem vařečky důlek na umístění nožičky. Nevytlačujte příliš
silně, aby okraje kloboučku nepopraskaly. Ale pokud se to stane, můžete je zase
poválením v dlaních uhladit.
5. krok: Jeden konec nožičky omočte v bílku a spojte ji s kloboučkem. Hříbky nechte do druhého dne zaschnout na prkénku nebo talířku posypaném
moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu
Tip: Pokud je mandlové těsto řidší, přidejte do něj víc nastrouhaných mandlí. A když si od vás recept vypůjčí dospělí, mohou místo tresti použít 2 lžíce rumu.
Načítám komentáře...