NUGÁTOVÉ PARFAIT S RUMEM ZACAPA 23 a VIŠŇOVÝM COULIS
Seznam surovin
- smetana na šlehání 100 mililitrů (33%)
- cukr moučkový 100 gramů
- nugát 30 gramů (66%)
- čokoláda 30 gramů (66%)
- čokoláda bílá 30 gramů
- rum 55 mililitrů ( Zacapa Centenario 23)
- višně 100 gramů
Postup přípravy
1. Smetanu vyšlehejte s cukrem dotuha. Rozdělte ji na dvě části v poměru jedna ku dvěma. Do menší části pomalu vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a směs nechte zatuhnout v lednici. Do druhé, větší, vmíchejte většinu rumu Zacapa a nugát. Polovinu směsi vlijte do formy a uložte do mrazáku. Do zbylé směsi vmíchejte rozpuštěnou tmavou čokoládu a také ji nechte ztuhnout v mrazáku.
2. Připravte višňové coulis: višně rozvařte s cukrem a propasírujte přes jemné sítko. Nechte téměř vychladnout a přidejte zbytek rumu Zacapa. Před podáváním coulis vychlaďte v lednici. Podávejte s parfait.
Poznámka k receptu
Tenhle dezert s francouzskými kořeny vás uhrane kontrastem mezi jemnou smetanou a plnou chutí rumu Zacapa Centenario 23. Vymyslel ho Michael Simon, šéfkuchař restaurace La Bodeguita del Medio. Připravte si ho doma nebo na něj vyrazte do La Bodeguity, hosté ho milují.
RUM ZACAPA CENTENARIO 23 zakoupíte v pražské designové prodejně nebo v on-line obchodě Warehouse #1 za 1050 kč (0,7 l) nebo 1150 kč (1 l).
Více najdete na www.warehouse1.cz
Načítám komentáře...