NUGÁTOVÉ PARFAIT S RUMEM ZACAPA 23 a VIŠŇOVÝM COULIS

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Smetanu vyšlehejte s cukrem dotuha. Rozdělte ji na dvě části v poměru jedna ku dvěma. Do menší části pomalu vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a směs nechte zatuhnout v lednici. Do druhé, větší, vmíchejte většinu rumu Zacapa a nugát. Polovinu směsi vlijte do formy a uložte do mrazáku. Do zbylé směsi vmíchejte rozpuštěnou tmavou čokoládu a také ji nechte ztuhnout v mrazáku.

2. Připravte višňové coulis: višně rozvařte s cukrem a propasírujte přes jemné sítko. Nechte téměř vychladnout a přidejte zbytek rumu Zacapa. Před podáváním coulis vychlaďte v lednici. Podávejte s parfait.

Poznámka k receptu

Tenhle dezert s francouzskými kořeny vás uhrane kontrastem mezi jemnou smetanou a plnou chutí rumu Zacapa Centenario 23. Vymyslel ho Michael Simon, šéfkuchař restaurace La Bodeguita del Medio. Připravte si ho doma nebo na něj vyrazte do La Bodeguity, hosté ho milují.

RUM ZACAPA CENTENARIO 23 zakoupíte v pražské designové prodejně nebo v on-line obchodě Warehouse #1 za 1050 kč (0,7 l) nebo 1150 kč (1 l).

Více najdete na www.warehouse1.cz

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...