OKURKOVÝ DŽEM S VANILKOU

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mrazáku dejte malý talířek, bude se hodit na želírovací zkoušku. Okurku smíchejte s cukrem, pektinem, semínky z vanilkového lusku (prázdný lusk můžete přihodit také), citronovou šťávou a nechte v lednici odležet 2–4 hodiny. Pak lusk vyjměte, přiveďte k varu a vař- te asi 3 minuty. Kápněte trochu džemu na studený talířek. Pokud během chvilky ztuhne, je hotový. Pokud ne, vařte dál a po chvíli zkoušku zopakujte. Džem rozdělte do čistých, vypařených sklenic a zavařte.

Poznámka k receptu

Překvapivá kombinace výrazné vanilky a svěží okurky funguje skvěle. Aby se džem povedl, je nutné okurku opravdu důkladně zbavit tekutiny. Pokud by se to nepodařilo a džem byl řídký, nepřidávejte další pektin, raději dál pomalu vařte, aby se přebytečná tekutina odpařila.

1,5 kg

ODLEŽENÍ SMĚSI 2–4 HODINY

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...