Omeletky s malinami a čokoládou
Seznam surovin
- vejce 8 kusů
- mouka pšeničná polohrubá 8 lžic
- mléko 8 lžic
- cukr 4 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- sůl 1 špetka
- maliny 250 gramů
- čokoláda 100 gramů
- máslo 60 gramů (na opečení)
Postup přípravy
V misce rozmícháme jedno celé vejce s 1 žloutkem a dvěma lžícemi mléka a mouky, vmícháme špetku prášku do pečiva a lehce vidličkou rozšleháme. Z bílku a několika zrnek soli vyšleháme pevný sníh, přidáme lžíci cukru a vyšleháme tuhý sníh, který zlehka vmícháme do těsta.
Vhodnou pánev, kterou můžeme vložit do horké trouby, lehce nahřejeme a rozpustíme v ní tenkou vrstvu másla. Nalijeme do ní těsto, povrch poklademe kousky čokolády a malinami a pečeme, dokud okraj omelety nezačne zlátnout. Pánev s omeletou vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a omeletu dopečeme dozlatova.
Omeletu přeložíme na talíř a stejným způsobem upečeme na té samé pánvi ze zbylých surovin postupně i další tři omelety. Před podáváním je můžeme posypat moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...