OŘECHOVÝ CHLÉB
Seznam surovin
Těsto:
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- máslo 200 gramů (+ na vymazání formy)
- mléko 200 mililitrů (polotučné)
- vejce 3 kusy
- cukr krupice 150 gramů
- kypřící prášek do pečiva 2 lžičky
- sůl 1 lžička
Náplň:
- ořechy vlašské 50 gramů
- ořechy lískové 50 gramů
- semínka slunečnicová 30 gramů
- semínka 30 gramů (lněná + na vysypání)
Postup přípravy
Vejce ušlehejte do pěny. Máslo rozpusťte, a dokud je horké, přilijte studené mléko. Směs vlijte k vejcím, přidejte všechny ostatní suroviny včetně ořechů a míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Formu vymažte máslem a vysypte lněnými semínky, nalijte do ní těsto a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 35–45 minut.
Poznámka k receptu
Tenhle chlebíček to u nás vyhrál na celé čáře. Láká nás možnost experimentovat s dalšími druhy ořechů i semínek.
FORMA NA CHLEBÍČEK O PRŮMĚRU 1,5L
Načítám komentáře...