Oreo skleničky s jahodami
Seznam surovin
6 Skleniček:
- sušenky kakaové 16 kusů (Oreo - 1 balení)
- sýr krémový 300 gramů (Philadelphia nebo Buko)
- smetana na šlehání 100 gramů
- jahody (na ozdobení)
Crème pâtissière:
- mléko 250 mililitrů
- cukr krystal 50 gramů
- žloutek 2 kusy
- vanilkový lusk 1/2 kusu
- mouka pšeničná hladká 25 gramů
Postup přípravy
1. Nejprve připravte crème pâtissière. Svařte mléko se 2 lžícemi cukru a semínky z vanilkového lusku. Žloutky vyšlehejte se zbylým cukrem do světlého krému, vmíchejte mouku a opatrně do směsi po lžících vmíchejte polovinu horkého mléka. Pak dolijte do mísy zbytek mléka, pořádně rozmíchejte a vraťte vše zpět do hrnce. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Krém nalijte do misky, přímo na krém přitiskněte potravinářskou fólií (nevytvoří se tak škraloup) a nechte vychladit.
2. Ušlehejte smetanu, v míse rozmíchejte krémový sýr s vychlazeným crème pâtissière a opatrně do směsi vmíchejte ušlehanou smetanu. Vzniklým krémem naplňte cukrářský sáček s hladkou špičkou.
3. Sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu, vzniklou směs rozdělte do připravených skleniček. Na sypkou vrstvu cukrářským sáčkem naneste krém a rychlým klepnutím se zbavte případných vzduchových bublin. Každou skleničku ozdobte jahodami nakrájenými na plátky.
Poznámka k receptu
Oreo sušenky vytvoří křupavou podestýlku nadýchanému a lehkému vanilkovému krému. Jahody nejen ozdobí, ale dodají dezertu svěží tečku.
Načítám komentáře...