Oreo skleničky s jahodami

Seznam surovin

6 Skleniček:

Crème pâtissière:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte crème pâtissière. Svařte mléko se 2 lžícemi cukru a semínky z vanilkového lusku. Žloutky vyšlehejte se zbylým cukrem do světlého krému, vmíchejte mouku a opatrně do směsi po lžících vmíchejte polovinu horkého mléka. Pak dolijte do mísy zbytek mléka, pořádně rozmíchejte a vraťte vše zpět do hrnce. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Krém nalijte do misky, přímo na krém přitiskněte potravinářskou fólií (nevytvoří se tak škraloup) a nechte vychladit.

2. Ušlehejte smetanu, v míse rozmíchejte krémový sýr s vychlazeným crème pâtissière a opatrně do směsi vmíchejte ušlehanou smetanu. Vzniklým krémem naplňte cukrářský sáček s hladkou špičkou.

3. Sušenky rozdrťte v kuchyňském robotu, vzniklou směs rozdělte do připravených skleniček. Na sypkou vrstvu cukrářským sáčkem naneste krém a rychlým klepnutím se zbavte případných vzduchových bublin. Každou skleničku ozdobte jahodami nakrájenými na plátky.

Poznámka k receptu

Oreo sušenky vytvoří křupavou podestýlku nadýchanému a lehkému vanilkovému krému. Jahody nejen ozdobí, ale dodají dezertu svěží tečku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...