Oříškovo - pomerančové rohlíčky
Seznam surovin
- ořechy vlašské 250 gramů
- bílek 4 kusy
- cukr moučkový 280 gramů
- pomerančová kůra kandovaná 25 gramů
- strouhanka 100 gramů
- cukr krupice 30 gramů (jemná)
- tuk (na vymazání )
Postup přípravy
Nasekejte 100 g ořechů a zbytek umelte a opražte. Nechte je vychladnout, smíchejte je s bílky, cukrem a najemno nasekanou kůrou a třete asi 15 minut. Do hmoty vmíchejte strouhanku (aby těsto bylo tuhé, ale nedrolilo se) a utvořte váleček. Odkrajujte z něj stejně velké kousky, tvarujte rohlíčky a obalujte je v nasekaných oříšcích.
Rohlíčky naskládejte na vymazaný plech a vložte do trouby vyhřáté na 150 °C. Cukroví upečte (usušte) dorůžova.
Cukr svařte se lžící vody na sirup a potřete jím upečené a ještě horké rohlíčky. Nechte je zaschnout a vychladnout a uložte do vhodné nádoby.
Načítám komentáře...