PANNA COTTA S BEZINKOVÝM ŽELÉ
Seznam surovin
- smetana na šlehání 500 mililitrů
- víno 100 mililitrů (Vintage Cava )
- sirup 50 mililitrů (med a bezový květ)
- želatina 6 plátků
- cukr krupice 3 lžíce
Postup přípravy
1. Nejprve připravte panna cottu: 4 plátky želatiny namočte do studené vody a nechte je 10 minut nabobtnat. Do rendlíku vlijte smetanu, oslaďte 1–2 lžícemi cukru a přiveď- te k varu. Pak ji stáhněte z plotny, nechte 2–3 minuty zchladnout a vmíchejte vymačkanou želatinu. Směs už nevařte, jinak neztuhne. Rozlijte ji do připravených sklenic a nechte ztuhnout v lednici.
2. Jakmile je směs tuhá, připravte želé. Namočte zbylé 2 plátky želatiny do studené vody. V rendlíku smí- chejte cavu se sirupem, případně ještě doslaďte lžící cukru. Přiveďte k varu, opět nechte krátce zchladnout a vmíchejte želatinu. Pak směs za občasného míchání nechte ještě chvíli chladnout – na panna cottu ji nesmíte lít horkou, aby ji nerozpustila. Nakonec nalijte vrstvu na každou panna cottu a nechte opět ztuhnout v lednici.
Poznámka k receptu
Bezinkové želé dodá panna cottě něžnou chuť i vzhled. Dezert je velmi lehký, takže ho můžete podávat i v rámci vydatnějšího menu.
Načítám komentáře...