PANNA COTTA S BLUMAMI, BORŮVKAMI A BAZALKOVÝM CUKREM
Seznam surovin
- kokosové mléko 200 mililitrů
- smetana na šlehání 50 mililitrů
- blumy 3 kusy (zralé)
- borůvky 1 hrst
- limetková kůra
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- cukr krupice 10 lžic
- želatina 4 plátky
- olej (rostlinný na vymazání formiček)
Postup přípravy
1. Blumy vypeckujte a nakrájejte na kousky. Dejte je do hrnce a přidejte cukr, pro začátek by mělo stačit 6 lžic, ovoce by mělo být lehce přeslazené. Podlijte je vodou a vařte, dokud zcela nezměknou a voda se téměř nevyvaří. Pak směs ochutnejte, přislaďte, pokud je potřeba, a přidejte borůvky a limetovou kůru. Vařte ještě asi 5 minut a vyvařte téměř všechnu tekutinu.
2. Plátky želatiny dejte do misky se studenou vodou a nechte nabobtnat, mělo by to trvat asi 10 minut. Formičky na panna cottu lehce vymažte olejem. Ovocnou směs rozmixujte dohladka a vmíchejte kokosové mléko. V rendlí- ku přiveďte k varu smetanu, stáhněte ji z plotny a vmíchejte vyždímanou želatinu. Smetanu přilijte k ovocné směsi, pořádně promíchejte a rozdělte ji do formiček. Dejte do lednice a nechte přes noc ztuhnout.
3. Druhý den podrťte v hmoždíři bazalku se zbylým cukrem. Panna cottu opatrně vyklepněte z formiček (z plastových a silikonových to obvykle jde snadno, kovové na chvilku namočte do teplé vody). Podávejte je posypané bazalkovým cukrem.
Poznámka k receptu
Panna cottě sluší ovoce všeho druhu, obvykle ji ale doprovází ve formě omáčky nebo želé. Zkuste ho tentokrát přidat přímo do krému – navinulé ovoce a sladká chuť kokosového mléka tvoří skvělou kombinaci.
TUHNUTÍ PŘES NOC
Načítám komentáře...