PASTEL DE TRES LECHES TŘÍMLÉKOVÝ DORT

Seznam surovin

Korpus:

Sirup:

Dokončení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Přípravu dortu rozdělte do dvou dnů. První upečte korpus, druhý den dort sestavte. S vychlazeným korpusem se vám bude daleko lépe pra - covat, nebude se tolik drobit a lépe nasákne tekutinu, aniž se rozmočí.

2. Troubu předehřejte na 180°C, dortovou formu vymažte máslem a vyložte pečicím papírem. Bílky oddělte od žloutků, přidejte špetku soli a vyšlehejte do tuhého sněhu. Do velké mísy vlijte žloutky, přidejte oba cukry i máslo a šlehejte do bílé, nadýchané pěny. Po částech přidávejte střídavě mouku a mléko a vždy pořádně promíchejte. Nakonec po částech opatrně vmíchejte sníh. Těsto nalijte do připravené formy a pečte 45 minut nebo dokud nebude špejle zapíchnu - tá doprostřed korpusu suchá.

3. Korpus nechte po vytažení z trouby částečně vychladnout, pak ho vyjměte z dortové formy a nechte na mřížce vychladnout úplně. Zabalte jej do potravinář- ské fólie a nechte do druhého dne vychladit v lednici.

4. Následující den korpus podélně rozkrojte na dvě části, obě poloviny položte řeznou stranou nahoru na plech vylože - ný pečicím papírem a propíchej - te vidličkou. Pomůžete tak sirupu, aby se lépe a rovnoměrněji vsákl do korpusu.

5. Připravte oba krémy na na - plnění a ozdobení dortu: Vyšle - hejte 200ml smetany dotuha. Vidličkou rozmačkejte maliny a vmíchejte je do šlehačky. Na druhý krém vyšlehejte dotu - ha zbylou smetanu. Mascarpo - ne promíchejte s moučkovým cukrem a nakonec opatrně spojte s vyšlehanou smetanou.

6. Ve džbánku smíchejte kondenzované mléko, salko, smetanu a důkladně promí- chejte. Oba korpusy po lžičkách po celém povrchu polévejte – všechnu tekutinu nechte vsáknout, teprve pak opatrně přilévejte další.

7. Jakmile spotřebujete vše - chen sirup, položte spodní část dortu na servírovací tác. Malino - vý krém naneste na spodní korpus, přiklopte vrchním korpusem a bok dortu potřete třetinou krému z mascarpone. Zbylý krém přendejte do cukrář- ského sáčku a dort podle libosti a fantazie ozdobte. Podávejte ho ihned, rychle vlhne a hůř by se pak porcoval.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...