Pečená jablka s tvarohem a brusinkami
Seznam surovin
- jablka 12 kusů (malá)
- džem brusinkový 150 gramů
- tvaroh měkký 150 gramů
- sušenky celozrnné 100 gramů
- žloutek 1 kus
- cukr 2 lžíce
- máslo 2 lžíce (rozpuštěné, na marinádu)
- med 2 lžíce (na marinádu)
- máslo 2 lžíce (na vymazání)
Postup přípravy
Formu lehce vytřeme máslem. Jablka dobře opláchneme, odkrojíme z nich horní část a vykrojíme jádřince. Jablíčka potřeme medem smíchaným s rozpuštěným máslem a naskládáme je do formy.
V malé pánvičce opražíme na 20 g másla rozdrcené sušenky a rozdělíme je do dutin v jablkách. V misce rozšleháme žloutek s cukrem a zbylým máslem. Přidáme tvaroh, promícháme, naplníme do cukrářského sáčku a nastříkáme do jablíček. Nakonec přidáme marmeládu a jablka pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 25 minut.
Odkrojené vršky jablíček upečeme zvlášť a před podáváním je naaranžujeme na pečená jablíčka.
Načítám komentáře...