Pečené lahodné jahody
Seznam surovin
- jahody 1 kilogram
Podává se s:
- jogurt
- zmrzlina
- sušenky máslové
- smetana na šlehání (z toho šlehaka)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 150°C. Celé opláchnuté, stopek zbavené a osušené jahody rozložte v jedné vrstvě do porcelánové zapékací formy. Zakapejte je medem a opatrně promíchejte, aby se jahody nepoškodily.
2. Vložte do trouby a pečte asi 1 hodinu a 45 minut, až začne šťáva, kterou jahody pustily, houstnout a jahody získají tmavě rudou barvu a trochu se scvrknou. Nechte je vychladnout a podávejte s jogurtem, zmrzlinou, sušenkami nebo jako náplň do palačinek
Poznámka k receptu
Zmrazené nebo zavařené pečené jahody jsou vynikající náplní do koláčů.
Načítám komentáře...