Celozrnný perník se sójovým mlékem
Seznam surovin
- mouka celozrnná 400 gramů
- cukr třtinový 200 gramů
- mléko sójové 250 mililitrů
- olej slunečnicový 100 mililitrů
- kakao 1 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 20 gramů
- med 3 lžíce
- koření do perníku
- ovoce lesní 200 gramů
- máta
Postup přípravy
Do mouky, cukru a kakaa v misce přiléváme pomalu za stálého míchání sójové mléko. Přidáme olej, kypřící prášek, perníkové koření a 3 lžíce medu.
Vše důkladně promícháme a hotovou směs vlijeme na předem vymaštěný a moukou vysypaný plech.
Pečeme v troubě 35 minut na 180°C. Při servírování zdobíme perník horkým lesním ovocem a snítkou
máty.
Načítám komentáře...