Čokoládový perník s černým pivem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Čokoládu nalámanou na kostičky rozpustíme spolu s kostkami másla ve vodní lázni a necháme chvíli vychladnout. Vejce v elektrickém šlehači šleháme tak dlouho, až zesvětlají, pak zašleháme postupně cukr, až je směs hustá a lesklá.

Čokoládu opatrně vmícháme do vyšlehaných vajec, přidáme černé pivo, navrch přidáme mouku s perníkovým práškem do pečiva, lžíci pudinku a vše vymícháme dohladka. Nakonec přidáme tuhý sníh ze dvou bílků.

Těsto lijeme do malých jednoporcových formiček. Formičky jsou vymazané máslem a vysypané polohrubou moukou, nebo dno vyložíme pečícím papírem. Pečeme 35 - 40 minut při teplotě 150 °C. Pokud budeme péct velký korpus na dort, pečeme 45 - 60 minut podle velikosti formy. Pečené dortíky necháme prochladnout, opatrně vyndáme z forem a necháme zcela vychladnout. Podélně v polovině rozkrojíme, potřeme malinovým džemem a znovu slepíme. Povrch posypeme moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...