Cuketový perník
Seznam surovin
- cuketa 400 gramů (oloupaná a nastrouhaná)
- mouka pšeničná polohrubá 450 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- kypřící prášek do perníku 1 balení
- cukr 200 gramů
- vejce 3 kusy
- mléko 6 lžic
- kakao 2 lžíce (prášek )
- tuk 150 gramů
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání plechu)
Postup přípravy
Vejce rozkvedlejte s mlékem, cukrem, kakaem a rozpuštěným vlažným tukem. Přidejte nastrouhanou cuketu, prosetou mouku společně s práškem do pečiva a perníku a umíchejte vláčné těsto.
Vylijte ho do vymazaného a vysypaného plechu (nebo formy), uhlaďte a vložte do trouby vyhřáté na 180°C. Koláč upečte a špejlí vyzkoušejte, zda je těsto správně propečené.
Poznámka k receptu
Po vychladnutí můžete perník polít čokoládovou nebo citronovou polevou.
Načítám komentáře...