Jablečný chlebíček
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 150 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- koření do perníku 1 lžička
- máslo 125 gramů
- cukr 60 gramů
- vejce 2 kusy
- žloutek 1 kus
- jablka 250 gramů (strouhaná)
- rozinky 100 gramů
- ořechy vlašské 150 gramů (nahrubo sekané)
- čokoládová poleva tmavá
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
Postup přípravy
Změklé máslo utřete s cukrem a žloutky do pěny. Mouku prosejte s práškem do pečiva a perníkovým kořením a smíchejte ji s cukrem.
Jablka oloupejte a nahrubo nastrouhejte, přidejte k nim rozinky a 100 g ořechů. Jablka vmíchejte do máslové pěny, přisypte mouku s cukrem a vypracujte hladké těsto. Z bílků ušlehejte pevný sníh a lehce ho vmíchejte do těsta. Těsto rozetřete do dobře vymazané a moukou vysypané formy a vložte do trouby vyhřáté na 180°C.
Chlebíček upečte dozlatova a vyzkoušejte špejlí, zda je dobře propečený. Dejte ho trochu vychladnout, potom vyklopte z formy a přendejte na drátěnou mřížku. Připravte čokoládovou polevu a potřete s ní vychladlý chlebíček. Povrch posypte nasekanými ořechy a nechte polevu ztuhnout.
Načítám komentáře...