Krabicový perník
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 1,5 hrnku
- cukr třtinový 1/2 hrnku
- ovoce sušené 1 hrnek (rozinky, nakrájené datle, brusinky, nakrájené švestky)
- mléko 1,5 hrnku
- vejce 1 kus
- olej 8 lžic
- pomerančová kůra kandovaná 2 lžíce
- kypřící prášek do perníku 1 kus
- kakao 1 lžička (prášek)
- sůl 1 špetka
- máslo 1 kus (na vymazání)
- strouhanka 1 hrst (na vysypání)
Postup přípravy
Krabici od mléka opatrně rozřízneme na polovinu, dobře vypláchneme a osušíme. Obě poloviny důkladně vytřeme máslem a vysypeme strouhankou.
Do mísy prosejeme mouku s práškem do perníku a kakaem. Přidáme ovoce a sůl, směs promícháme a zalijeme mlékem rozšlehaným s vejcem, cukrem a olejem. Vypracujeme těsto a rozdělíme je do obou polovin krabice.
Krabice okolo vrchní hrany ovážeme provázkem, aby se při pečení nerozevíraly, položíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 150°C
35 minut.
Poznámka k receptu
Místo krabice od mléka můžete použít i alobalem nebo pergamenem vyložený namočený květináč.
Načítám komentáře...