Medové měsíčky s třešinkou
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 375 gramů
- med 375 gramů
- máslo 180 gramů
- vejce 3 kusy
- ořechy vlašské 100 gramů (mleté)
- koření do perníku 1,5 balíčku
- kypřící prášek do pečiva 1,5 balíčku
- kakao 1,5 lžíce
- likér Griotka 0,7 decilitru (nebo podle chuti)
- olej 2 lžičky
- citronová kůra 1 lžička (strouhaná)
- cukr moučkový (na posypání)
- zavařenina višňová (na ozdobení)
- višně (kompotované, na ozdobení)
Postup přípravy
V míse ušleháme med se změklým máslem, až se spojí. Do této hmoty zašleháme jedno po druhém vejce a vše vyšleháme do pěny. Přidáme citronovou kůru a olej a promícháme. Perníkové koření, kakao, prášek do pečiva a mouku prosejeme přes síto do mísy, přidáme jemně mleté ořechy a tuto směs dobře promícháme s vyšlehanou hmotou.
Připravené těsto nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení, povrch uhladíme, těsto vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20 - 25 minut.
Upečené těsto necháme vychladnout, pak celý plát pokropíme griotkou a vykrájíme z něj pomocí vypichovátka měsíčky. Každý ozdobíme na povrchu malým kopečkem višňové zavařeniny, do které vmáčkneme višeň nebo třešni. Před podáváním měsíčky pocukrujeme.
Načítám komentáře...