Medové řezy
Seznam surovin
- vejce 4 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 75 gramů
- cukr krupice 65 gramů
- med 40 gramů
- moučka škrobová 15 gramů
- kakao 15 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- cukr skořicový 1 balíček
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- sůl 1 špetka
- džem (meruňkový, na potření)
Na ozdobení:
- čokoláda hořká 200 gramů
- čokoláda bílá 70 gramů
Postup přípravy
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme krupicový cukr a špetku soli. Pak postupně zašleháme žloutky a vmícháme med. Mouku prosejeme do mísy, přidáme škrobovou moučku, prášek do pečiva, kakao, skořicový a vanilinový cukr, promícháme, tuto směs přidáme k vaječné hmotě a zlehka promícháme.
Hranatou formu vyložíme papírem na pečení, nalijeme do ní připravené těsto a povrch uhladíme. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 20 minut.
Upečený perník necháme vychladnout, pak ho podélně rozkrojíme na dva pláty, spodní potřeme meruňkovým džemem a přiklopíme ho vrchním plátem. Tmavou a bílou čokoládu rozehřejeme každou zvlášť ve vodní lázni. Povrch perníku potřeme vrstvou tmavé čokolády a pomocí kornoutku z papíru na pečení na ni nastříkáme tenké proužky bílé čokolády. Vše necháme ztuhnout v chladničce a pak perník nakrájíme na čtvercové řezy.
Načítám komentáře...