Perníčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do mísy nasypte mouku, cukr, kakao, sodu, perníkové koření, skořici a zázvor.
2. Přidejte vejce, med, máslo a vanilkový extrakt a vypracujte hladké těsto.
3. Těsto zabalte do potravinové folie a přes noc uložte do lednice.
4. Na pomoučněné ploše vyválejte těsto na asi 4 mm silnou placku a vykrajujte vámi vybrané tvary.
5. Pečte s dostatečnými rozestupy na pečicím papírem vyloženým plechem, na 180 °C dozlatova (asi 10 min).
6. Vychladlé perníčky zdobte cukrovou polevou. Tu připravte tak, že vyšleháte všechny uvedené ingredience.
7. Pokud by byla poleva moc hustá, přidejte více citronové šťávy, pokud by špatně držela pohromadě, můžete přidat více cukru.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...