Perníčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 380 gramů
- vejce 2 kusy
- cukr moučkový 140 gramů
- med 4 lžíce (tekutý)
- jedlá soda 1 lžička
- máslo 70 gramů (rozpuštěné)
- kakao holandské 1 lžíce
- koření perníkové 1 lžíce
- vanilkový extrakt 1 lžička
- skořice 1 lžička
- mletý zázvor 1 lžička
- bílek 1 kus (na zdobení)
- cukr moučkový 140 gramů (na zdobení)
- šťáva citronová 1 lžička (na zdobení)
Postup přípravy
1. Do mísy nasypte mouku, cukr, kakao, sodu, perníkové koření, skořici a zázvor.
2. Přidejte vejce, med, máslo a vanilkový extrakt a vypracujte hladké těsto.
3. Těsto zabalte do potravinové folie a přes noc uložte do lednice.
4. Na pomoučněné ploše vyválejte těsto na asi 4 mm silnou placku a vykrajujte vámi vybrané tvary.
5. Pečte s dostatečnými rozestupy na pečicím papírem vyloženým plechem, na 180 °C dozlatova (asi 10 min).
6. Vychladlé perníčky zdobte cukrovou polevou. Tu připravte tak, že vyšleháte všechny uvedené ingredience.
7. Pokud by byla poleva moc hustá, přidejte více citronové šťávy, pokud by špatně držela pohromadě, můžete přidat více cukru.
Načítám komentáře...