PERNÍK S JABLKY A OŘECHY
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- mléko 250 mililitrů
- jablka 1 kus
- ořechy lískové 1 hrst
- rostlinný olej 100 mililitrů
- vejce 1 kus
- cukr krupice 120 gramů
- kakao 2 lžíce
- koření perníkové 1 lžíce
- kypřící prášek do perníku 20 gramů
- máslo (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (nebo kokos na vysypání formy)
Postup přípravy
V míse smíchejte mouku, cukr, mléko, olej, vejce, kakao, perníkové koření a prášek do perníku. Míchejte, dokud nezískáte hladké těsto. Jablko neloupejte, pouze vykrojte jádřinec a nakrájejte ho na drobné kostičky, ořechy nasekejte nahrubo. Část jablka a ořechů odložte na ozdobu, zbytek jemně vmíchejte do těsta. Formu vymažte máslem, vysypte moukou a vlijte do ní hotové těsto. Povrch uhlaďte stěrkou, poházejte zbylými jablky a ořechy a jemně je vtlačte do těsta. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30–40 minut.
Poznámka k receptu
Jednodušší recept už neexistuje. Smíchejte všechny suroviny, přidejte trochu jablek (nebo hrušek či švestek), hrst oblíbených ořechů – a dokonale vláčný perník je na světě.
FORMA ASI 20x30
Načítám komentáře...