Perníkové bábovičky s ořechy a rozinkami
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- vejce 2 kusy
- med 2 lžíce
- cukr 150 gramů
- ořechy vlašské 150 gramů (mleté )
- citronová kůra 1 lžička
- pomerančová kůra 1 lžička
- mléko
- olej 2 lžíce
- kypřící prášek do perníku 1 balení
- rozinky 1 hrst
- čokoládová poleva tmavá
- mandlové lupínky 1 lžíce (na ozdobu)
- želatinové bonbony 1 lžíce (různé barvy, na ozdobu)
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
Postup přípravy
Žloutky utřete s cukrem a medem do pěny. Mouku prosejte a smíchejte s práškem (a kořením), citronovou a pomerančovou kůrou a ořechy. Sypkou směs postupně vmíchejte do žloutkové pěny, přimíchejte olej a podle potřeby zřeďte mlékem. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a vmíchejte ho do těsta.
Formičky na bábovičky důkladně vymažte a vysypte moukou. Naplňte je do 2/3 těstem, vložte do trouby vyhřáté na 180°C a upečte.
Nechte bábovičky trochu vychladnout a vyklopte. Když jsou úplně vychladlé, potřete je čokoládovou polevou a ozdobte nahrubo nasekanými ořechy nebo mandlovými lupínky a pokrájenými želé bonbony.
Načítám komentáře...