PERNÍKOVÉ LANÝŽE I
Seznam surovin
- smetana na šlehání 125 gramů
- čokoláda bílá 450 gramů
- koření perníkové 2 lžičky (vrchovaté)
- kakao holandské (na obalování)
Postup přípravy
1. V rendlíku přiveďte k varu smetanu a hned ji stáhněte z plotny. Přidejte nalámanou čokoládu (ideální je ta v pecičkách) a nechte 1–2 minuty stát. Pak míchejte, dokud směs nezíská hladkou konzistenci. Přidejte koření, vše důkladně promíchejte a vlijte do vyššího pekáčku vyloženého potravinářskou fólií. Výška náplně by měla být 2–3 cm. Nechte v chladu ztuhnout minimálně 4 hodiny, ale klidně přes noc.
2. Ztuhlou náplň nakrájejte na čtverce o rozměru 2x2 cm a tvořte z nich kuličky. Postupujte rychle, s hmotou se lépe pracuje, když je chladná.
3. Do misky prosejte kakao a každý lanýž v něm obalte. Hotové lanýže vložte do cukrářských košíčků a uchovávejte je v chladu.
Poznámka k receptu
Lanýže jsou skvělé i jen čistě čokoládové, ale Lucie ráda experimentuje se sezonními chutěmi. O Vánocích u ní nejvíc letí ty perníkové. Koření je v nich tak akorát, aby nepřebilo čokoládu a aby vznikla souhra, po níž se na jazyku i v duši rozhostí klid a láska ke všehomíru.
40 KUSŮ
CHLAZENÍ PŘES NOC
Načítám komentáře...