Perníkové řezy s griliášovou polevou

Seznam surovin

Na perník:

Na griliáš:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na perníkové řezy třeme cukr s vejci do pěny, přidáme nastrouhané studené brambory, šťávu i kůru z pomeranče i citronů, mouku a prášek do perníku. Vše zlehka promícháme a vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v troubě na 200°C pozvolna 30 – 45 minut.

Na griliášovou polevu zalijeme cukr vodou a pozvolna rozpustíme nad mírným plamenem. Za stálého míchání svaříme cukr dorůžova. Přidáme drcené ořechy a opět několik minut vaříme za stálého míchání.

Z perníku nakrájíme řezy, které potřeme marmeládou, a spojíme je k sobě. Před nanesením griliášové polevy potřeme řezy bílkem a necháme 1 hodinu schnout. Poleva tak nemá tendenci se vsáknout do perníku a zůstane lesklá. Nakonec polijeme griliášovou polevou, kterou lehce rozestřeme po perníku.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...