TRADIČNÍ FRANCOUZSKÝ PERNÍK PAIN D’ÉPICES
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 120 gramů
- mouka pohanková 30 gramů
- mandle 50 gramů (nasekané)
- med 160 mililitrů (levandulový)
- máslo 80 gramů (rozputěné + na vymazání formy)
- žloutek 1 kus (velký)
- kypřící prášek do pečiva 2 kuličky
- skořice 1/4 lžičky (mletá)
- muškátový oříšek 1/4 lžičky
- muškátový oříšek 1/4 lžičky (mletý)
- zázvor 1/4 lžičky (mletý)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180°C, chlebíčkovou formu vymažte máslem. Ve velké míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva mandle, skořici, muškátový oříšek, hřebíček a zázvor. Přidejte med, máslo, žloutek a promíchejte.
2. Těsto nalijte do připravené formy a pečte asi 40 minut. Můžete do něj na zkoušku zapíchnout nůž. Pokud ho vytáhnete čistý, máte hotovo. Perník vyjměte z trouby a nechte ho trochu zchladnout.
Poznámka k receptu
Francouzi perník nejedí jako moučník. Podávají ho ještě teplý s máslem, k snídani s marmeládou, zastudena s foie gras nebo namočený do medu.
FORMA NA CHLEBÍČEK 25x10CM
Načítám komentáře...