Petřina LÍZÁTKA

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 250 °C. Odřízněte nať asi 5 cm nad bulvou tak, abyste ji nenarušili, a řepy omyjte. Lze použít i klasickou červenou řepu, žlutá a duhová mají i sladší chuť. Jednotlivé řepy zabalte do několika vrstev alobalu a položte je na menší plech. Vložte do trouby a pečte 30 minut.

2. Hotové řepy rozbalte a nechte zchladnout. Oloupejte je a nakrájejte na plátky široké 0,5 cm. V rendlíku zahřejte med, přidejte nastrouhanou citronovou kůru a nasekané lístky máty. Přiveďte těsně pod bod varu a vložte plátky řepy. Obalte je v medu a stáhněte z plotny. Několikrát řepy přelijte, vyjměte je a položte na pečicí papír. Pak obvod lízátek obalte v nahrubo nasekaných ořeších. Do každé řepy vpíchněte dřívko a podávejte. Pokud by med dostatečně netuhl, uložte lízátka do lednice, za chvilku bude hotovo.

Poznámka k receptu

Vyrábět lízátka je skvělá zábava. Kromě citronu a máty můžete vyzkoušet i tymián či pomerančovou kůru a vlašské ořechy vyměnit za pistácie.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...