Platano
Seznam surovin
- banány 1 kus (platano )
- olej olivový 1 lžíce
Na likér:
- smetana na šlehání 200 mililitrů
- cukr krupice 4 lžíce
- káva 4 lžíce (instantní)
- mléko zahuštěné (kondenzované) sladké 1 konzerva
- rum bílý 250 mililitrů
- mléko zahuštěné (kondenzované) 1/2 konzervy
Postup přípravy
Banán platano se nechá malinko přezrát, což prozradí jeho žlutočerná barva, oloupe se, nakrájí na plátky a ty se osmaží na pánvi s olivovým olejem.
Na talíři je pokapeme kávovým likérem a můžeme je navíc ozdobit jahodami, broskvemi nebo šlehačkou.
Udělejte si svůj kávový likér: Pískový cukr rozpustíme na karamel, přidáme smetanu a za stálého míchání přivedeme k varu. Krátce provaříme, přidáme instantní kávu, znovu provaříme, až celá směs lehce zhoustne a hlavně se rozpustí karamel. Ve směsi můžou zůstat kousky, které se pak rozmixují. Odstavíme z plotny, necháme přiměřeně zchladit, přidáme mléko kondenzované slazené , mléko kondenzované neslazené, rum rozšleháme a plníme do lahví. Z uvedeného množství je přibližně litr likéru. Uchováváme ho v chladu.
Načítám komentáře...