Plněná jablka
Postup přípravy
Omyjte a zbavte stopek 8 menších jablek. Horní třetinu odkrojte, oloupejte a dejte do kastrolu, přidejte i vydlabané vnitřky jablek bez zrníček. Zakápněte citronovou šťávou, poduste (nerozvařte) a
nechte vychladnout.
Do podušených jablek vmíchejte 250 g měkkého tvarohu, 40 g omytých rozinek, polovinu z 50 g oloupaných nasekaných mandlí (nebo lupínků), 2 žloutky, 40 g cukru a nakonec ušlehaný sníh ze 2
bílků.
Směsí naplňte vydlabaná jablka, položte je na plech vyložený pečicím papírem, posypte zbylými mandlemi a zapečte cca 20 minut v předehřáté troubě.
Ozdobte a pocukrujte. Podávejte teplá i studená.
Načítám komentáře...