Poháry s pečenými jahodami
Seznam surovin
- jahody 2 hrnky (čerstvé)
- cukr hnědý 1 lžíce
- jogurt bílý 2 hrnky (řecký)
- med 2 lžíce
- müsli 3/4 hrnku (křupavé, s oříšky)
- máta (čerstvé lístky, na ozdobení)
Postup přípravy
Jahody omyjeme, zbavíme lístků a nakrájíme na čtvrtiny. Vložíme je do mísy, posypeme hnědým cukrem a promícháme. Pak je rozložíme na hlubší plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme asi 12 minut, až jahody začnou pouštět šťávu (neměly by se zcela rozvařit). Opatrně je přelijeme i se šťávou do misky a necháme vychladnout.
V misce rozmícháme bílý jogurt s medem.
Připravíme si čtyři čisté, přibližně čtvrtlitrové skleničky s víčky. Do každé dáme na dno vrstvu sladkého jogurtu, přidáme několik lžic jahod a lžíci müsli a takto pokračujeme ve vrstvení, až jsou skleničky plné – nahoru dáme vrstvu jahod, které posypeme trochou müsli. Nakonec každý pohár ozdobíme několika lístky čerstvé máty, skleničky uzavřeme víčky a necháme dobře vychladit.
Poznámka k receptu
1 hrnek = 250 ml
Na každou skleničku můžete přivázat kouskem provázku nebo mašle lžičku, abyste je nemuseli hledat, až budete poháry podávat. A pokud nemáte vhodné skleničky s víčky, zakryjte je kouskem fólie a zajistěte gumičkou.
Načítám komentáře...