Přes noc namočené vločky se švestkami a mákem
Seznam surovin
- rýžové vločky 120 gramů
- pohankové vločky 80 gramů
- mandlové mléko 250 mililitrů
- mandle 1 hrst
- švestky 8 kusů
- mák 4 lžíce (mletý)
- med (k podávání)
Postup přípravy
1. Oba druhy vloček vsypte do misky, promíchejte a zalijte mandlovým mlékem. Nechte je při pokojové teplotě nasáknout všechnu tekutinu, trvá to několik hodin, ideálně přes noc.
2. Druhý den nasekejte nahrubo mandle, vypeckujte a nakrájejte švestky a spolu s mákem je vmíchejte do kaše. Podle chuti ji doslaďte medem, rozdělte do misek a podávejte.
Poznámka k receptu
- Je to ten nejjednodušší trik: večer nasypete do misky vločky, zalijete je mlékem a ráno máte skvělou snídani.
- Nutné počítat s namočením vloček přes noc.
Načítám komentáře...