Pudingový pohár s ovocnou želatinou
Seznam surovin
- ovoce 300 gramů (maliny, ostružiny, rybíz, borůvky)
- šťáva bezinková 140 mililitrů (nejlépe sirup)
- želatina 4 plátky
- pudink 1 balení
- mléko 500 mililitrů
- sekt
- cukr krupice 2 lžíce
- cukr moučkový 1 lžíce
Postup přípravy
1. Ovoce omyjte, osušte a uložte spolu se sektem a skleničkami na 10 minut do mrazničky. Želatinu namočte do studené vody. Za chvíli slijte, želatinu vyždímejte a vložte do bezinkového sirupu.
2. Podle návodu na obalu připravte puding. Ve vodní lázni nechte za stálého míchání rozpustit želatinu. Přisypte moučkový i krupicový cukr a také je nechte rozpustit. Odstavte z plotny.
3. Ovoce, sklenice i sekt vyndejte z mrazničky. Na dno sklenic rozdělte rovnoměrně puding a na něj poklaďte ovoce. Sekt vlijte opatrně do želatinové směsi a zalijte ovoce tak, aby bylo ponořené. Připravené dezerty nechte dobře vychladit v ledničce.
Načítám komentáře...