Pudink s vločkami a ovocem
Seznam surovin
- mléko 5,5 decilitru
- kompot třešňový 300 gramů (nebo libovolný jiný)
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- vejce 1 kus
- cukr moučkový 4 lžíce
- ovesné vločky 4 lžíce
- cukr 3 lžíce
- máslo 2 lžíce
- sůl
- moučka bramborová (škrob) 1 lžíce (Solamyl)
Postup přípravy
Scezený kompot rozdělíme do misek. Tři čtvrtiny šťávy z kompotu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a ve zbylé rozmícháme solamyl. Vroucí šťávu zahustíme solamylovou směsí, 5 minut převaříme, potom rozdělíme do misek s ovocem a necháme zchladnout.
Na másle zvolna opražíme vločky dozlatova, zalijeme je třemi čtvrtinami mléka, přidáme krystalový cukr a převaříme. Ve zbylém mléce rozmícháme žloutek s pudinkovým práškem a vroucí mléko jím zahustíme. Mícháme do zhoustnutí, pak směs rozdělíme na ovoce a necháme vychladnout.
Z bílku a špetky soli vyšleháme pevný tuhý sníh, vešleháme do něj práškový cukr a ze sněhu na každý pohár vytvoříme pomocí dvou lžiček několik nadýchaných sněhových nočků.
Poznámka k receptu
Pokud máte čerstvé ovoce a bylinky, přidejte je do poháru na závěrečné ozdobení.
Načítám komentáře...