Pudinkové kopečky s ovocem a zmrzlinou
Seznam surovin
- pudinkový prášek 2 balení (2 různé barvy)
- mléko 1 litr
- cukr 4 lžíce
- smetana na šlehání 1 kelímek
- zmrzlina
- ovoce (kompotované, nebo čerstvé)
- čokoláda (hoblinky)
- čokoládové zdobení
Postup přípravy
Připravte si malé formičky na bábovičky nebo malé misky. Vlijte 200 ml mléka do kastrolu a dejte vařit. V 50 ml důkladně rozmíchejte 1 pudinkový prášek. Když je mléko hodně horké, vlijte do něj rozmíchaný prášek a stále míchejte. Jakmile se začne pudink vařit, snižte teplotu a 2 minuty za stálého míchání vařte. Potom kastrol odstavte a vmíchejte asi 2 lžíce cukru.
Formičky nebo misky vypláchněte studenou vodou a ihned do každé nalijte pudink do poloviny. Nechte ho trochu vychladnout a pusťte se stejným způsobem do přípravy druhého sáčku jiné barvy.
Ten nalijte do formiček nebo misek na první vrstvu. Nechte opět vychladnout a potom uložte do chladničky, aby pěkně ztuhl (asi hodinu).
Ovoce omyjte a nakrájejte na úhledné kousky. Ze smetany ušlehejte pevnou šlehačku. Připravte si malé talířky nebo jeden tác a vyklopte na něj opatrně pudinkové kopečky. Zmrzlinu nechte trochu
povolit a naneste ji na kopečky. Každý ozdobte šlehačkou, kousky ovoce a sypáním či čokoládou. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Dezertíky můžete dozdobit podle vlastní fantazie, např. oplatkovými trubičkami nebo čerstvými lístky máty či meduňky.
Načítám komentáře...