Pusinková divoká srdíčka

Seznam surovin

Na srdce:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bílky ušleháme v míse elektrickým šlehačem do pěny. Postupně po lžících přidáváme krystalový cukr a vyšleháme hustý a lesklý sníh.

Na rub papíru na pečení si nakreslíme tužkou šest srdíček vysokých 10 cm a širokých 9 cm, papír otočíme a položíme na plech. Sníh naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou o průměru 1 cm. Na pečící papír naneseme nejprve obrys srdíček, pak hmotu naneseme do středu srdíček a špachtlí ji rozetřeme až k okrajům. Srdíčka vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C a pečeme 40 minut.

Mezitím jahody nakrájíme na plátky, smícháme je v misce s jahodovým likérem a lžící moučkového cukru a necháme 30 minut stát.

Smetanu ušleháme s vanilkovým extraktem dotuha a potřeme jí jednu stranu každého srdíčka. Na tři srdíčka rozdělíme jahodovou směs a zakryjeme je zbylými srdíčky (šlehačkovou stranou dolů). Nakonec srdíčka dozdobíme zbylými jahodami a hoblinkami čokolády a poprášíme je zbylým moučkovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...