Pusinková divoká srdíčka
Seznam surovin
Na srdce:
- bílek 2 kusy
- cukr krystal 100 gramů
Kromě toho:
- jahody 200 gramů
- likér 2 lžíce (jahodový)
- cukr moučkový 2 lžíce
- smetana na šlehání 1,25 decilitru
- vanilkový extrakt 1/2 lžičky
- čokoláda (hoblinky)
Postup přípravy
Bílky ušleháme v míse elektrickým šlehačem do pěny. Postupně po lžících přidáváme krystalový cukr a vyšleháme hustý a lesklý sníh.
Na rub papíru na pečení si nakreslíme tužkou šest srdíček vysokých 10 cm a širokých 9 cm, papír otočíme a položíme na plech. Sníh naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou o průměru 1 cm. Na pečící papír naneseme nejprve obrys srdíček, pak hmotu naneseme do středu srdíček a špachtlí ji rozetřeme až k okrajům. Srdíčka vložíme do trouby vyhřáté na 130 °C a pečeme 40 minut.
Mezitím jahody nakrájíme na plátky, smícháme je v misce s jahodovým likérem a lžící moučkového cukru a necháme 30 minut stát.
Smetanu ušleháme s vanilkovým extraktem dotuha a potřeme jí jednu stranu každého srdíčka. Na tři srdíčka rozdělíme jahodovou směs a zakryjeme je zbylými srdíčky (šlehačkovou stranou dolů). Nakonec srdíčka dozdobíme zbylými jahodami a hoblinkami čokolády a poprášíme je zbylým moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...