Pusinkové hrušky

Seznam surovin

Na hrušky:

Na pusinky:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, stopku neodstraňujeme, a potřeme je citronovou šťávou, abychom zabránili jejich zhnědnutí. V hrnci smícháme vanilkový lusk, víno, cukr, skořici, bobkový list, pomerančovou kůru a šťávu a přivedeme k varu. Přidáme hrušky a vaříme na mírném ohni 10 minut.

Hrušky vyjmeme a tekutinu v hrnci svaříme na hustý sirup. Přecedíme ho, nalijeme na hrušky a necháme vychladnout.

Bílky, krystalový cukr a citronovou šťávu vyšleháme ručním šlehačem do husté a lesklé hmoty (asi 10 minut). Dřevěnou lžící posypanou moučkovým cukrem vytvoříme na plechu vyloženém papírem na pečení čtyři vyšší kruhy o průměru 7 cm. Boky uhladíme lžící a ve středu každého vytvoříme malý důlek pro hrušky a jogurtovou náplň. Vložíme je na 90 minut do trouby vyhřáté na 11é °C a pak necháme vychladnout ve vypnuté troubě.

Jogurt osladíme hnědým cukrem, rozdělíme ho do hotových pusinek, přidáme hrušky a mírně je přelijeme sirupem.

Poznámka k receptu

Měkkost hrušek zkuste tenkou špejlí. Pokud nejsou měkké, vařte je o něco déle (doba vaření závisí na zralosti plodů).

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...