AVOKÁDOVO-DATLOVÝ ŘEZ

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. V mixéru rozmixujte datle a mandle. Pokud bude směs hodně suchá, přilévejte postupně vodu. Do malé formy o velikosti asi 15x20 cm dejte pečicí papír a hmotu na něj rozetřete.

2. Všechny ingredience na krém – 3 lžíce rozehřátého kokosového oleje, banán, avokádo a mátu – rozmixujte dohladka a rozetřete na datlovo- -mandlovou směs. Dejte na 20–30 minut zchladit, případně klidně do mrazáku zmrazit.

3. Smíchejte kakao, 4 lžíce rozehřátého kokosového oleje a javorový sirup na polevu. Směs nalijte na dezert a dejte zmrazit na 2–3 hodiny nebo i přes noc.

4. Před podáváním dezert na 20–30 minut vyndejte z mrazáku, aby jemně změkl, a zlehka ho posypte kakaem.

Poznámka k receptu

S tímto raw dezertem zaručeně zaperlíte. Kombinace datlí s mandlemi je skvělý základ, svěží avokádo s mátou uvnitř dodá šmrnc a třešničkou je pak kakaová poleva.

Tip: Pokud náhodou nemáte po ruce mandle, nezoufejte. Zkuste je v receptu nahradit orestovanými ovesnými vločkami. Spodní vrstva dezertu se také krásně spojí, a plusem bude dokonce méně kalorií.

CHLAZENÍ 4 HODINY

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...