AVOKÁDOVO-DATLOVÝ ŘEZ
Seznam surovin
- avokádo 1 kus
- banány 1 kus
- mandle 100 gramů
- datle 150 gramů (sušené)
- olej kokosový 7 lžic
- máta 10 listů (čerstvá)
- sirup javorový 3 lžíce
- kakao 3 lžíce (+ na posypání)
- voda 3 lžíce (3-5 lžic)
Postup přípravy
1. V mixéru rozmixujte datle a mandle. Pokud bude směs hodně suchá, přilévejte postupně vodu. Do malé formy o velikosti asi 15x20 cm dejte pečicí papír a hmotu na něj rozetřete.
2. Všechny ingredience na krém – 3 lžíce rozehřátého kokosového oleje, banán, avokádo a mátu – rozmixujte dohladka a rozetřete na datlovo- -mandlovou směs. Dejte na 20–30 minut zchladit, případně klidně do mrazáku zmrazit.
3. Smíchejte kakao, 4 lžíce rozehřátého kokosového oleje a javorový sirup na polevu. Směs nalijte na dezert a dejte zmrazit na 2–3 hodiny nebo i přes noc.
4. Před podáváním dezert na 20–30 minut vyndejte z mrazáku, aby jemně změkl, a zlehka ho posypte kakaem.
Poznámka k receptu
S tímto raw dezertem zaručeně zaperlíte. Kombinace datlí s mandlemi je skvělý základ, svěží avokádo s mátou uvnitř dodá šmrnc a třešničkou je pak kakaová poleva.
Tip: Pokud náhodou nemáte po ruce mandle, nezoufejte. Zkuste je v receptu nahradit orestovanými ovesnými vločkami. Spodní vrstva dezertu se také krásně spojí, a plusem bude dokonce méně kalorií.
CHLAZENÍ 4 HODINY
Načítám komentáře...