Banánovo-mandarinkové řezy
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- vejce 4 kusy
- cukr 250 gramů
- voda 10 lžic (vlažná)
- olej 10 lžic
- banány 2 kusy (zralejší )
- mandarinky 4 kusy
- tuk (na vymazání formy)
Na krém:
- smetana na šlehání 1 balení
- smetana zakysaná 2 kelímky
- cukr 100 gramů
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání plechu)
Na polevu:
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- voda 300 mililitrů (vlažná )
- šťáva 100 mililitrů (ovocná, nebo z kompotu)
- cukr 1 lžíce
Postup přípravy
Žloutky s cukrem utřete do pěny, postupně zašlehejte vodu a olej a přimíchejte mouku prosátou s práškem do pečiva.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a lehce ho vmíchejte do těsta. To rozetřete na vymazaný a vysypaný plech a upečte v předehřáté troubě při 180°C.
Ušlehejte pevnou šlehačku a smíchejte ji se zakysanou smetanou a cukrem. Krémem potřete upečený a vychladlý plát.
Na vrstvu krému rozložte banány nakrájené na kolečka a dílky mandarinek. Z pudingového prášku, vody, šťávy a cukru uvařte hladký puding, nechte chvíli vychladnout (míchejte, aby se nevytvořil škraloup) a polijte jím ovoce.
Moučník uložte do chladu ztuhnout.
Načítám komentáře...