Barevný moučník
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 350 gramů
- voda 2 decilitry
- olej 2 decilitry
- vejce 3 kusy
- cukr 150 gramů (pískový)
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
- ovoce 1 hrnek (rybíz apod. na ozdobení)
Na krém:
- smetana na šlehání 5 decilitrů
- smetana zakysaná 3 decilitry (15%)
- cukr vanilkový 2 balíčky
Na polevu:
- džus pomerančový 6 decilitrů
- pudinkový prášek vanilkový 2 balení
- cukr moučkový 3,5 lžíce
- šťáva citronová (z 1 citronu)
Postup přípravy
Do misky prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr a za stálého šlehání vmícháme vejce rozšlehaná s vodou a olejem. Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 30 minut. Korpus necháme vychladnout.
Smetanu ušlehanou s vanilinovým cukrem dotuha promícháme se zakysanou smetanou. Krém natřeme na vychladlý korpus a necháme hodinu tuhnout v lednici.
Ve 2 dl džusu rozmícháme pudinky. Zbylý džus přivedeme k varu společně s cukrem a šťávou z citronu, vlijeme pudinkovou směs a na mírném ohni za stálého míchání 2 minuty převaříme. Hotový pudink prošleháme a zchladlý nalijeme na vychlazený moučník. Celý moučník opět necháme vychladit asi 3 hodiny v lednici. Moučník rozkrájíme na řezy a ozdobíme je ovocem.
Načítám komentáře...