Barevný moučník

Seznam surovin

Na krém:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do misky prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme cukr a za stálého šlehání vmícháme vejce rozšlehaná s vodou a olejem. Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C 30 minut. Korpus necháme vychladnout.

Smetanu ušlehanou s vanilinovým cukrem dotuha promícháme se zakysanou smetanou. Krém natřeme na vychladlý korpus a necháme hodinu tuhnout v lednici.

Ve 2 dl džusu rozmícháme pudinky. Zbylý džus přivedeme k varu společně s cukrem a šťávou z citronu, vlijeme pudinkovou směs a na mírném ohni za stálého míchání 2 minuty převaříme. Hotový pudink prošleháme a zchladlý nalijeme na vychlazený moučník. Celý moučník opět necháme vychladit asi 3 hodiny v lednici. Moučník rozkrájíme na řezy a ozdobíme je ovocem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...