Basilejské řezy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Cukr s medem dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Hmotu nechte vychladnout. Kandované kůry nakrájejte nadrobno, nastrouhejte kůru z dobře omytého a osušeného citronu. Mandle nasekejte nahrubo. Vše smíchejte, přidejte mouku prosetou s práškem do pečiva a koření a vypracujte vláčné těsto.

Vál posypte moukou a těsto rozválejte na 1 cm vysoký plát. Ten opatrně přeneste na pečicím papírem vyložený plech, zakryjte čistou utěrkou a nechte přes noc na chladném místě odpočívat. Plech vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 15-20 minut.

Moučkový cukr prosijte a smíchejte s pálenkou dohladka. Polevou potřete upečený a ještě horký plát těsta a nechte vychladnout a zaschnout. Nakrájejte ho na malé obdélníčky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...