Basilejské řezy
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- cukr krystal 150 gramů (nejlépe hnědý)
- med 225 gramů
- mandle 100 gramů
- citronová kůra 50 gramů (kandovaná)
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- kypřící prášek do perníku 1 lžička
- cukr moučkový 100 gramů
- pálenka 3 lžíce (třešňovice)
- mouka (na vál)
- pomerančová kůra kandovaná 50 gramů
Postup přípravy
Cukr s medem dejte do rendlíku, přiveďte k varu a vařte, dokud se cukr nerozpustí. Hmotu nechte vychladnout. Kandované kůry nakrájejte nadrobno, nastrouhejte kůru z dobře omytého a osušeného citronu. Mandle nasekejte nahrubo. Vše smíchejte, přidejte mouku prosetou s práškem do pečiva a koření a vypracujte vláčné těsto.
Vál posypte moukou a těsto rozválejte na 1 cm vysoký plát. Ten opatrně přeneste na pečicím papírem vyložený plech, zakryjte čistou utěrkou a nechte přes noc na chladném místě odpočívat. Plech vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 15-20 minut.
Moučkový cukr prosijte a smíchejte s pálenkou dohladka. Polevou potřete upečený a ještě horký plát těsta a nechte vychladnout a zaschnout. Nakrájejte ho na malé obdélníčky.
Načítám komentáře...