Be-be buchta
Seznam surovin
- cukr moučkový 160 gramů
- vejce 4 kusy
- mouka pšeničná polohrubá 160 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- mléko 1 litr
- pudinkový prášek vanilkový 3 balíčky
- cukr 5 lžic
- sušenky Bebe 2 balení
- rum 2 lžíce (na pokapání)
- čokoládová poleva tmavá
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Postup přípravy
Vejce utřete s cukrem do pěny a přimíchejte do ní mouku prosetou s práškem do pečiva. Vypracujte vláčné těsto a vylijte ho na vymazaný a vysypaný plech. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a upečte dorůžova. Upečený korpus nechte vychladnout a poté ho pokapejte rumem.
Z mléka a pudingových prášků uvařte hustý puding, oslaďte ho podle vlastní chuti a rozetřete na buchtu. Be-be sušenky naskládejte na povrch a přelijte předem připravenou čokoládovou polevou. Nechte vše ztuhnout a rozkrájejte podle sušenek na řezy.
Načítám komentáře...