Bílkový chlebíček
Seznam surovin
- bílek 4 kusy
- cukr moučkový 130 gramů
- rozinky 130 gramů
- ořechy 130 gramů
- ovoce kandované 130 gramů
- mouka pšeničná hrubá 70 gramů
- máslo 30 gramů
- rum 1 lžíce (nebo rumová tresť )
- čokoláda hořká 50 gramů
- tuk (a vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (vysypání plechu)
- cukr moučkový 4 lžíce (nebo rumová poleva)
Postup přípravy
Z bílků ušlehejte sníh, přidejte prosetý cukr a vyšlehejte dotuha. Přimíchejte prosetou mouku, rozpuštěné vychladlé máslo a rum.
Rozinky operte v horké vodě a osušte, ořechy nahrubo nasekejte, kandované ovoce pokrájejte a vše vmíchejte do směsi. Přidejte ještě nastrouhanou čokoládu a hmotu nalijte do vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu. Formu vložte do trouby vyhřáté na 180°C a chlebíček upečte (asi 35 minut).
Nechte vychladnout, vyklopte a pocukrujte nebo polijte rumovou polevou.
Načítám komentáře...