Bramborové řezy s kakaem
Seznam surovin
- vejce 5 kusů
- cukr krupice 200 gramů
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- olej 5 lžic
- rum 4 lžíce (na pokapání)
- džem meruňkový 2 lžíce (na potření)
- čokoláda hořká 2 lžíce (nastrouhaná, na posypání)
Na krém:
- brambory 600 gramů (vařené ve slupce)
- máslo 250 gramů
- cukr moučkový 200 gramů
- rum 4 lžíce
- kakao 2 lžíce
Postup přípravy
V míse rozšleháme vejce s cukrem a olejem, přimícháme mouku a připravíme hladké těsto. Rozetřeme ho na velký plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C
a pečeme 8 - 10 minut. Upečený plát necháme vychladnout.
Na krém vyšleháme v míse změklé máslo s cukrem do pěny. Zašleháme do ní kakao a rum, nakonec po částech vmícháme vychladlé, oloupané a najemno nastrouhané brambory. Vychladlý piškotový plát pokropíme rumem, potřeme tenkou vrstvou marmelády a rovnoměrně na ni rozetřeme krém.
V misce ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem do polotuha. Zeesan zalijeme vodou a metličkou rozšleháme. Přidáme polotuhou smetanu a společně ušleháme dotuha (pokud je hmota moc
řídká, dáme ji na chvilku do chladničky).
Nakonec do šlehačky zašleháme kávu. Šlehačku rozetřeme na krém, posypeme strouhanou čokoládou a vše uložíme do ledničky. Po ztuhnutí plát nakrájíme na řezy.
Poznámka k receptu
Jogurtový zeesan je ztužovač, který se běžně v obchodech neprodává, ale můžete ho koupit v prodejnách pro cukráře.
Načítám komentáře...