Bramborové řezy s mrkvovou náplní
Seznam surovin
- brambory 350 gramů (vařené, oloupané)
- mouka pšeničná polohrubá 180 gramů
- máslo 90 gramů (rozpuštěné)
- cukr 30 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balíčku
- sůl 1 špetka
- cukr moučkový (na posypání)
- mouka (na vál)
Na náplň:
Postup přípravy
Plátky mrkve povaříme s 2 dl vody, cukrem a marmeládou doměkka. Ke konci směs stále mícháme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Krupici lehce opražíme za stálého míchání na másle a odstavíme z ohně. Měkkou mrkev rozmixujeme s vejcem a citronovou šťávou, vmícháme krupici a necháme vychladnout.
Uvařené vychladlé brambory nastrouháme, přidáme sůl, mouku s práškem do pečiva, cukr a máslo a rychle vypracujeme těsto. Rozdělíme ho na dvě poloviny, každou vyválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát silný asi 2 mm a jedním plátem vyložíme vymazaný pekáček. Poklademe ho vrstvou náplně, zakryjeme druhým plátem a okraje smáčkneme k sobě.
Povrch propícháme vidličkou a pečeme asi 35 minut při 175 °C. Po prochladnutí moučník nakrájíme na řezy.
Načítám komentáře...