Cikánské řezy

Seznam surovin

Těsto:

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. krok:
Do mísy prosejte mouku, přidejte na kostičky pokrájené máslo a žloutky, nastrouhejte
citronovou kůru a vsypte moučkový cukr. Vymačkejte šťávu z půlky citronu nebo
přidejte lžičku citronového másla. Těstu dodá lehkou pikantnost.

2. krok:
Všechny suroviny zpracujte ručně (nebo v robotu) na kompaktní těsto. Zabalte ho
do fólie a nechte v chladu nejméně 2 hodiny (nejlépe přes noc) odležet v chladu.

3. krok:
Na plechu pokrytém pečicím papírem (nebo vymazaném a vysypaném) těsto rozválejte.
Pečte v troubě předehřáté na 170°C (horkovzdušnou na 150°C) asi 10 až 12 minut,
až lehce zezlátne, zatáhne se a zpevní.

4. krok:
Zatímco se těsto peče, připravte si čokoládovo-oříškovou polevu. Na mírném plameni a za stálého míchání (nebo ve vodní lázni či v mikrovlnce) rozpusťte čokoládu. Vsypte cukr, nahrubo nasekané ořechy a čerstvě rozdrcené koření. Nakonec do směsi vmíchejte bílky. Dál nevařte.

5. krok:
Po vyjmutí z trouby těsto ihned potřete pikantním želé a čokoládovo-oříškovou směsí. Vraťte do trouby a dopečte asi 10 minut při 190°C, až horní vrstva zpevní.

6. krok:
Ještě zahorka plát pokrájejte nožem (na asi 50 kostiček) nebo z něj formičkami vykrajujte různé tvary. Až do podávání uchovávejte v dobře uzavíratelné nádobě.

Hodnocení: 2,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 2

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...