Čínský dezert s brusinkami
Seznam surovin
- tuk 1 lžíce (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání )
- kompot brusinkový 1 kus (nebo kompot z červeného rybízu)
- čokoláda 1 kus (hoblinky z čokolády na zdobení)
Na těsto:
- vejce 2 kusy
- tuk 100 gramů
- cukr 200 gramů
- kakao 2 lžíce
- rum 2 lžíce
- mléko 10 lžic
- mouka pšeničná hrubá 300 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
Na krém:
Na kaši:
- mléko 250 mililitrů
- mouka pšeničná polohrubá 2 lžíce
Postup přípravy
Žloutky ušlehejte s cukrem, kakaem a rumem do pěny. Vetřete změklý tuk, přimíchejte mléko a mouku prosetou s práškem do pečiva.
Těsto natřete na vymazaný a vysypaný plech a v předehřáté troubě upečte při 180°C. Nechte vychladnout a potřete brusinkovým kompotem.
Z mléka a polohrubé mouky uvařte kaši a nechte ji vychladnout. Měkké máslo utřete s cukrem, rumem a kakaem a postupně přišlehávejte kaši, až vznikne hladký krém. Ten natřete na brusinky a uhlaďte. Povrch posypte čokoládovými hoblinkami.
Poznámka k receptu
Místo brusinek můžete použít falešný brusinkový kompot z červeného rybízu.
Načítám komentáře...