Čokoládové kostky s pistáciemi a borůvkami
Seznam surovin
- čokoláda mléčná 100 gramů
- pistácie 70 gramů (mleté, nasucho opražené)
- máslo 50 gramů
Na náplň:
- žloutek 4 kusy
- smetana na šlehání 150 gramů
- máslo 150 gramů
- cukr moučkový 125 gramů
- kakao 75 gramů
- čokoláda hořká 75 gramů (s vysokým podílem kakaa)
Na dokončení:
Postup přípravy
Nejdříve připravíme korpus. Na kousky rozlámanou mléčnou čokoládu a nakrájené máslo rozehřejeme v misce ponořené do horké vodní lázně. Přimícháme mleté pistácie, směs nalijeme do vhodné hranaté formy vyložené alobalem a necháme ztuhnout.
Na čokoládovou náplň vložíme do vhodné, nejlépe kovové misky rozlámanou hořkou čokoládu, cukr a nakrájené máslo, misku vložíme do horké vodní lázně a vše necháme zvolna rozpustit. Pak přimícháme kakao a žloutky a již dále nezahříváme. Hmotu důkladně mícháme, až je zcela hladká. Nakonec do ní přimícháme našlehanou šlehačku, hmotu nalijeme na připravený korpus a vše necháme dobře ztuhnout do druhého dne v chladu.
Ztuhlý korpus s náplní nakrájíme teplým nožem na kostky, posypeme je nasekanými pistáciemi a ozdobíme borůvkami.
Poznámka k receptu
Chcete-li mít korpus křupavější, přimíchejte do něj asi hrst drcených corn flakes. A pokud připravujete kostky jen pro dospělé, můžete do náplně přimíchat koňak a úměrně tomu ubrat smetanu ke šlehání.
Načítám komentáře...