Čokoládové suchárky
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 140 gramů
- cukr 130 gramů
- čokoláda 100 gramů
- vejce 3 kusy
- mandle 30 gramů (oloupané)
- máslo 30 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček (na obalení)
- tuk (na vymazání)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání)
Postup přípravy
Žloutky s cukrem utřete do pěny, přidejte nastrouhanou čokoládu a na nudličky nakrájené mandle. Z bílků ušlehejte pevný sníh a střídavě s prosetou moukou ho zlehka vmíchejte do hmoty.
Nalijte těsto do vymazaného a vysypaného pekáčku a vložte do trouby vyhřáté na 170°C. Moučník pečte asi půl hodiny, vyndejte z trouby a nechte trochu vychladnout.
Potom ho vyklopte, rozkrájejte na obdélníčky, povlažte je rozpuštěným máslem, posypte vanilkovým cukrem a nechte ještě na plechu v mírné troubě dosušit (asi při 130°C).
Nechte vychladnout a podávejte k čaji, kávě nebo kakau.
Načítám komentáře...