Čokoládové zákusky
Seznam surovin
- čokoláda hořká 250 gramů
- máslo 175 gramů (nesolené)
- vejce 3 kusy
- cukr moučkový 175 gramů
- cukr vanilkový 1 lžička
- mouka pšeničná hladká 75 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- sůl 1 špetka
- ořechy pekanové 125 gramů (nasekané )
Postup přípravy
Nechte rozpustit čokoládu s máslem v misce vložené do pánve s mírně vroucí vodou. Odstavte z plotny a nechte vychladnout.
Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte tukem pečicí formu o rozměru cca 24 x 24 cm (nebo podobnou), případně pečicí plech.
Ušlehejte vejce s cukrem, dokud směs není hustá a krémovitá, a přidejte vanilkový cukr. Jemně vmíchejte do čokoládové směsi, poté přisypte mouku, prášek do pečiva a sůl. Nakonec přimíchejte nasekané pekanové ořechy.
Směs vlijte na připravený plech a pečte v troubě po dobu 20 - 25 minut. Pozor, abyste zákusky nespálili. Pokud doprostřed zapíchnete špejli, neměli byste ji vytáhnout čistou, ale lepkavou s nalepenou směsí čokolády. Ponechte na plechu vychladnout a poté nakrájejte na kostičky.
Načítám komentáře...