Čokoladový hřbet
Seznam surovin
- čokoláda 200 gramů
- máslo 175 gramů
- vejce 3 kusy
- sůl 1 špetka
- vanilkový extrakt 1 lžička
- cukr krupice 100 gramů
- jogurt bílý 120 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů (+ na vysypání formy)
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- likér 6 lžic (třešňový)
- třešně (na ozdobení)
- čokoláda (na ozdobení)
Postup přípravy
1. Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni, dobře rozmíchejte a směs nechte zcela vychladnout.
2. Vejce se špetkou soli, s vanilkovým extraktem a cukrem našlehejte do světlé pěny. Do ní pak vešlehejte čokoládovou směs.
3. Do vzniklé hmoty vmíchejte jogurt a prosátou mouku s kypřicím práškem.
4. Formu na srnčí hřbet vymažte tukem a vysypte moukou nebo vyložte pečicím papírem. Vlijte do ní těsto, uhlaďte ho a povrch zakapejte likérem.
5. Pečte v horkovzdušné troubě předehřáté na 170°C asi 35 až 40 minut, až těsto zpevní (můžete udělat test špejlí, ulpí-li na ní jen vlhké drobky, je hotovo). 6. Upečený dezert zdobte rozehřátou čokoládou a celými třešněmi.
Poznámka k receptu
Aromatické ovoce a čokoláda tvoří vždy chutný pár. Dáte si jeden kousek a už nemůžete přestat!
Načítám komentáře...