Dezert opilý Isidor
Seznam surovin
- vejce 5 kusů
- cukr 150 gramů
- mouka pšeničná hrubá 160 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- ořechy vlašské 1 hrst (nasekané)
- čokoláda na vaření 100 gramů
- tuk ztužený (100%) 100 gramů
- tuk (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy )
Na náplň:
- ořechy vlašské 300 gramů (mleté)
- cukr moučkový 200 gramů
- rum 200 mililitrů
Na krém:
- máslo 250 gramů
- cukr 100 gramů
- mléko 500 mililitrů
- pudinkový prášek vanilkový 1 balení
- cukr vanilkový 1 balení
Postup přípravy
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zašlehejte do něj postupně cukr a žloutky. Nakonec lehce vmíchejte mouku prosetou s práškem do pečiva a nasekané ořechy.
Těsto vylijte na vymazaný a vysypaný plech a upečte v troubě vyhřáté na 180°C. Z rumu, cukru a ořechů umíchejte jednu náplň, rozetřete ji na vychladlý korpus a nechte ztuhnout. Z mléka a prášku uvařte puding a za občasného míchání ho nechte vychladnout. Změklé máslo utřete s cukry a po lžičkách do něj zašlehejte vychladlý puding. Krém natřete na první náplň a nechte opět ztuhnout. Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni spolu se 100% tukem a polevu rozetřete na povrch.
Nechte ztuhnout a rozkrájejte na řezy.
Načítám komentáře...